Lystfiskeri ØresundSmilingDanmark

Fisketure lystfiskeri og Havfiskeri på Øresund fra Helsingør

cruise ship Harbour Elsinore / Helsingør Denmark

Lystfiskeri Blåfinnet tun

  • Atlantisk eller blåfinnet tun (Thunnus thynnus) er den største af tunarterne og kan bliver over tre meter lang og veje op til cirka 700 kilo.
  • Blåfinnet tun er en vandrefisk, som lever i store dele af Atlanterhavet. Den har to kendte gydeområder i henholdsvis Den Mexicanske Golf og Middelhavet.
  • Historisk set var blåfinnet tun en vanlig gæst i skandinaviske farvande og også genstand for et betydeligt fiskeri, før den pludseligt forsvandt herfra for cirka 60 år siden. I de senere år er den blåfinnede tun vendt tilbage til de skandinaviske farvande.

De store tun jager i stimer på mellem fem og 15 ved at presse deres byttedyr op mod overfladen for på den måde at trænge dem op i en krog.

Det sker med en sådan fart, at det kan være svært at stoppe igen. Således kan tunen nå en hastighed på mellem 60 og 80 kilometer i timen, når de angriber.

Fisketure lystfiskeri og Havfiskeri

Den blåfinnede tun Helsingør Denmark

Fisketure lystfiskeri og Havfiskeri på Øresund
Den blåfinnede tun er efter årtiers fravær i stor stil vendt tilbage til Øresund for at jage sildefisk og makreller i de indre danske farvande - og for selv at blive jaget. Engang havde det danske tunfiskeri i Øresund internationalt format blandt sportsfiskere.

Blåfinnet tun er en af verdens mest eftertragtede fisk. Nu skal forskere og sportsfiskere igen samarbejde om at fange og mærke blåfinnet tun i Skagerrak.

Blåfinnet tun er den største rovfisk man kan møde i danske farvande. Fisken er en dyr, men en yndet spise blandt andet til sushi. Undersøgelserne og samarbejdet med forskerne er vigtige for at kortlægge, hvor og hvornår de vandrer.

En unik oplevelse i Danmark

Den blåfinnede tunfisk Helsingør Denmark

Tunen har ry for at være havets svar på savannens gepard, der kan indhente sit bytte for enden af en hæsblæsende sprint. Den har munden fuld af sylespidse tænder, der kan holde fast i en sild, der kæmper for at søge sikkerhed i stimen.

Og så har den en evne til holde kroppen varm og hovedet koldt, når den jager.

De seneste sensomre har stimer af blåfinnede tun bevæget sig mod de Danske kyster, og med Skagen om styrbord er kæmpefiskene i august-september svømmet ind i Kattegat for at jage i efterårsmånederne.

Mange fiskere har været i udlandet for at fange den store fisk, men man kan godt mærke, at de næsten ikke få armene ned over at fange den i Danmark.

Atlantisk Tun - Den blåfinnede tun kan veje op til 680 kg. og blive tre meter lang - TRE METER! - 680Kg=1,2 Mio. tunsalater i en af vores gode restauranter.

Tunfiskeri i Øresund internationalt format

Den blåfinnede tunfisk Helsingør Denmark

Blåfinnet tun lystfiskerne kan opleve at få den blåfinnede tun på krogen lige her i Danmark, hvor der ellers er fangstforbud.

Den blåfinnede tunfisk Helsingør Denmark

Helsingør var, og kan igen prale af at være et eldorado for tunfiskere. Se en hyggelig gammel video fra 1957 om tunfiskeri i området ud for Helsingørs kyst.

Læs om det store sildeeventyr i 12- og 1300-tallet langs hele Øresundskysten.

Cruise ship Harbour Elsinore / Helsingør Denmark

Lystfiskeri i søer, åer og vandløb, put and take eller Deep Sea Fishing / havfiskeri på Øresund

Øresund er et af de allerbedste steder i Skandinavien for havfiskeri og fisketure fra Helsingør.
I sommerhalvåret byder lystfiskeri og havfiskeri i Øresund på bl.a. hornfisk, fladfisk sild og ikke mindst de såkaldte sommertorsk på 3 -10 kg. I vinter-halvåret er det sild og de berømte stortorsk, der hugger derude

Læs også: Den blåfinnede tun (Blue Marlin) er tilbage i Øresund 

Fra Helsingør sejler turbådene på havfiskeri på Øresund, hver dag, hele året. Normalt sejles hverdage fra kl. 8 til 15. Lør- og søndage samt nogle helligdage fra kl. 7 til 12 og fra kl. 12 til 17. Kontakt venligst turbådene direkte for oplysning om sejltider, pladsbestilling og priser.

Øresunds uendelige variationer byder på alt lige fra fint sandede bugter til blotlagte grundfjeld og skaber derved et sandt fiskemekka året rundt. Lystfiskeriet her er et af landets mest varierede, og det befærdede stræde er berømt for sine uendelige sildestimer og berygtet for kampklare kæmpetorsk.

 En fisketur på Øresund sender dig sjældent tomhændet hjem.

Husk at medbringe et gyldigt fisketegn på fisketuren. Hvis du ønsker at købe, eller forny dit fisketegn, kan det gøres på www.fisketegn.dk

Lystfiskeri Skjold Vedbæk

SKJOLD, Lystfiskeri - lystfiskerture fra Vedbæk Havn.
Lystfisketure med Skjold Vedbæk der har plads til 29 personer. Børn under 10 år har kun adgang i følgeskab med en voksen. Der arrangeres gerne vragfiskeri, konkurrencefiskeri, fladfisketure, ture til Hven samt skov- eller firmature.

Lystfiskeri Skjold Vedbæk

 Ombord sælges blink, pirke, forfang, slik og drikkevarer.

Skjold har en behagelig opvarmet kahyt med borde og bænke, ligeledes er der toilet ombord. Der ydes rabat til børn under 14 år og til grupper på over 10 personer, eller ved charterture, dog ikke på specialture og hverdags ture i januar, febuar og marts måned.

Skjold Vedbæk er en moderne fiskekutter til lystfiskeri med sikkerhed og comfort i højsædet og bare rolig, skipper har alt det moderne udstyr og ved lige nøjagtig hvor fisken står den dag du skal på fisketur.

Sejltider:
Onsdag til fredag kl. 08:00 - 15:00 i sommerperioden fra maj til oktober aftenture kl. 17:00 - 22:00, og weekender kl. 07:00 - 12:00 og kl. 12:00 - 17:00

Pladsbestilling:
Pladsbestilling på Skjold kan ske på tlf. +45  30 20 20 19 mellem kl. 08:00 - 20:00
Web: www.skjold-vedbaek.dk
E-Mail: skjold@skjold-vedbaek.dk

Er vores mobiltelefon uden for dækningsområde, det kan ske når vi fisker omkring Ven eller i Kattegat, så send os en MAIL

.

Helsingør lystfiskeri Havfiskere lystfiskere

BELUGA MOST, Beluga Most Lystfiskeri og fisketure fra Helsingør Statshavn ved Kronborgkajen. I sommerperioden sejles også fra Thyborøn.

Skibet er 19,9 BRT og bygget 1962.  Fra Helsingør sejles i Øresund - også Kattegat og Sjællands Odde.  Vragfiskeri, ankring og drivfiskeri. Bulefiskeri kun ved charter. Dagture, døgnture og flerdagsture.

Trolling med downriggerudstyr.
Kronborgkajen, Helsingør
Beluga Most
Telefon: +45 49 704676
Mobil: +45 40 55 35 75

Helsingør fisketure Havfiskere lystfiskere Havet

HAVET, Havfiskeri - fisketure fra Helsingør Havn, kaj 5

Havet er en Topsejlsgalease og det sidst byggede lastskib af træ her i landet. Hun blev bestilt af Kgl. Grønlandsk Handel og "Havet" blev bygget i Holbæk i 1953-54 til fart på Grønland. Man vurderede at et træskib ville være stærkere til isen og det hårde vejr på Grønland, og skibet er bygget i store dimensioner. I 1977 blev hun forsynet med den nuværende rig og omregistreret til passagerfart, der blev bygget 6 kahytter med eget toilet og brus, samt en stor salon, hvor der nu kan sidde 46 personer. I dag er Havet et charterskib på fuld tid. Med sine 320 tons er Havet et af de største aktive sejlskibe der er bevaret i den danske flåde.
Har du spørgsmål, ønsker du et tilbud eller vil du gerne booke et arrangement, kan du kontakte os på:
E-mail info@havet.dk eller telefon. + 45 3024 5890 -
www.havet.dk

.

 

Helsingør fisketure Havfiskere lystfiskere Jaws

JAWS, Lystfiskeri fisketure fra Helsingør Havn, Kronborg-kajen
Aften og morgenture arrangeres efter aftale.
Vi arrangerer også specialture så som vragture, en - eller flerdags ture på kattegat, samt firmaudflugter o. lign.

Almindelige ture på Øresund er der plads til 23 passagerer.
Med overnatning er der plads til max. 10 passagerer.

Husk at man skal have fisketegn ved fiskeri i Danmark. Medbring dit fisketegn. hvis du ikke har et kan det købes på www.fisketegn.dk.
Bemærk der er gratis parkering på havnen.

M/S Jaws sejler hver dag
Kl. 8.00 - 15.00
Lørdag samt søn/helligdage
Kl. 7.00 - 12.00
Kl. 12.00 - 17.00
Maj-medio december sejles primært fra Vedbæk havn.
Medio december-medio maj sejles fra Helsingør Nordhavn.

For Pladsbestilling på M/S Jaws ring: 30 41 14 35 Tel + 45 3041 1435

Helsingør fisketure Havfiskere lystfiskere Johanne

JOHANNE, Johannes vinteraktivitet er lystfiskeriet. Fra januar til og med marts ligger Johanne i Helsingør Statshavn, hvor der er mulighed for at deltage i det berømte vintertorskefiskeri på Øresund. I december fanges nytårstorsken og de fede julesild er der gode chancer for at få på krogen.

Skipper Bertil byde på et pænt, rent og velholdt skib, hyggelige omgivelser, fru Karins gode mad, og en god og venlig stemning ombord.

Fisketure:
Alle dage 8 til 15,00
Bestilling: Telefon +45 2343 5082

Helsingør lystfiskeri Havfiskere lystfiskere

ANTARES, ARRESØ, og HAVSTRYGEREN, (Elida Havfiskeri)

Arresø sejler lystfiskerturer Helsingør hele året. Arresø har en besætning der går meget op i at folk skal hygge sig når de er på tur med dem. Arresø har specielt mange stamkunder og bruges meget af klubber og mindre selskaber, der lejer hele båden og evt. hygger sig med en god bid mad.

ARRESØ er bygget på Frederikshavns skibsværft i 1930 som fiskekutter.
sejler lystfiskerture fra Helsingør Havn, Kronborg-kajen
Tel. +45 2032 0724 - www.elida.fishing.dk

 

.

Helsingør Havfiskeri lystfiskere Sandmanden

SANDMANDEN
lystfiskerture fra Helsingør Nordhavn
Sandmanden byder velkommen ombord på et meget velholdt og rent skib. Vi sejler fisketure, polterarbend, bisættelser og hvad i ellers kunne tænke jer. Der sejles primært i øresund og det sydlige Kattegat. Her er suveræn god plads, da vi kun sejler med max 12 pass,båden har faktisk plads til 24 personer, og derfor opstår der meget lidt line kluder.

Vi har 20 års erfaring lad det komme jer til gode. MS Sandmanden er velegnet til familie fisketure og nybegyndere. Tag med på en spændende fisketur som de aldrig vil glemme. Vi har plads til enhver lystfisker.
Tel + 45 3025 3205  - sandmanden.dk

 

Helsingør Havfiskeri lystfiskere Juventus

JUVENTUS
lystfiskerture fra Helsingør Nordhavn
En ren og velholdt båd perfekt til hav fiskeri som er godkendt af søfartsstyrelsen til sejlads med passagere. Vi sejler med maks 12 personer ad gangen. Der er rigtig god fiskeplads til alle, så man frit kan skifte mellem kasteside og pirkeside undervejs. Under dæk er der opvarmet salon med borde og bænke, samt køjer til de længere ture. Det er også muligt af købe mad og drikke undervejs. Besætningen er selv ivrige fiskere og giver gerne en hånd og hjælper mindre øvede fiskere, hvis der er behov for det.
Tel + 45 28 95 39 58  - havtur.dk

Nivå Havfiskeri lystfiskeri  Havhesten

HAVHESTEN, sejler fisketure fra Nivå Havn, Nivå

HAVHESTEN har god plads til 12 passagerer på et skib på 16 meter!
Vor målsætning er at sælge gode oplevelser til søs, med et nyt skib fra Nivå Havn (Øresund), derfor 2 mands besætning der kan tage sig godt af 12 passagerer!

Kort sejlads til bedste fiskepladser nord for Hven!
Vi sejler primært Lystfisketure / Havfiskeri på Øresund i området nord for Hven efter Torsk, Sild, Hornfisk og Makrel, alt efter årstiden.
Vi arrangerer også fisketure efter fladfisk.

På turen tilbyder HAVHESTEN :
Kaffe uden beregning!
Øl el. vand 10 kr. pr. stk. Risted pølse m. brød 15 kr. pr. stk.
Leje af fiskestang med grej 50 kr. (mistet grej skal normalt erstattes!)

Alm. fiskegrej kan købes om bord.
Skibet har dybfryser ombord, husk at medbringe passende plastposer og isolerende udstyr til at transportere fangsten hjem i!

www.havhesten.dk

Bedste hilsen: Jens
Tlf.: 40 58 31 90
mail@havhesten.dk

 

lystfiskeri Småbådsfiskeri Helsingør

Helsingør bådudlejming
Trykkerdammen i 60-erne

Joller til småbådsfiskeri kan lejes i Helsingør. På Helsingør Nordhavns søndre mole findes rampe til udsætning og ophaling af egen båd.

Helsingør Bådudlejning
Færgevej 2, DK-3000 Helsingør
Tel. +45 4921 4255
Robåd, jolle med motor udlejes
Minimum 2 timer, sikkerhedsudstyr medfølger.

Helsingør Nordhavn
Nordhavnsvej 13, DK-3000 Helsingør
Tel. +45 4928 1080 - www.nordhavn.helsingor.dk
Udsætning og ophaling 100 kr. pr. gang eller årskort 800 kr.

Fisketegn til lystfiskeri / sportsfiskeri

Lystfiskeri Helsingør Nordsjælland

Alle i alderen 18 til 67 år, som driver lystfiskeri / sportsfiskeri i Danmark, skal have et statsligt fisketegn.
Det kan købes på landets posthuse eller hos Turistbureauet i Helsingør*), tel. +45 4921 1333
'*) Kan fremdatere dag- og ugekort til brug i weekender o.l.

Fisketegnet bliver udstedt som dag-, uge og årskort, og du kan blandt andet købe det på posthuse, turistbureauer og større grejforretninger overalt i Danmark. Du kan også købe og forny fisketegn på hjemmesiden www.fisketegn.dk. Prisen i 2012 er for et dagkort Dkr. 40,-, for et ugekort Dkr. 130,- og for et årskort Dkr. 185,-.  
Fisketegn er personlige og skal altid medbringes under fiskeri.

For det meste er fiskeretten i søer og vandløb privat, men den bliver tit lejet ud til lokale lystfiskerforeninger. Hvis du ønsker at fiske sådanne steder, skal du, udover det obligatoriske fisketegn, også købe et specielt fiskekort til det pågældende fiskevand. Fiskekort bliver typisk udstedt som dag-, weekend-, uge- og årskort. Du kan blandt andet købe dit fiskekort på hjemmesiden www.dagkort.dk, hvor du også kan se gældende priser og de enkelte fiskevandes beliggenhed. 

Hvis du fisker i en af de såkaldte ”put & take-søer”, skal du hverken have fisketegn eller fiskekort. Her betaler du typisk mellem Dkr. 70,- og 100,- for tre timers fiskeri.

Nordsjælland
Vi har prima fiskemuligheder i Nordsjælland. Vi kan byde på fiskeri i Esrum Sø, bare 600 meter fra Fredensborg slot og i Fredensborg Ørredfiskeri, som er en put & take sø og selvfølgelig i Øresund.

Læs meget mere om fiskeri i Esrum Sø

Ørreder i Esrum Sø

Ørreder i Esrum Sø og Arresø
Ved Esrum Sø har du mulighed for at leje en robåd, og komme tæt på de store gedder, aborre og ørreder. Esrum Sø er på det dybeste 25 meter, så du har mulighed for at fiske dybt !
Ønsker du ikke at leje en båd, har du rig mulighed for at fange, primært aborre, fra land. OBS: Der må ikke være benzinmotor på båden.  Der skal løses fiskekort for alle over 15 år. Dette løses i Skipperhuset ved søen.

Fredensborg Ørredfiskeri
Fredensborg Ørredfiskeri er en god put and take sø, hvor man har mulighed for at fiske med agn, spinnere og flue.
Ørredfiskeriet har indrettet et meget fint fluestrøg, hvor man kan fange store fisk, uden at fluelinen sætter sig i bevoksningen, bag een.... :0) 

Hornbæk Plantage
Den nok bedst kendte plads på den sjællandske Nordkyst over årene.  Allerede i 50erne findes der historier om store fisk, og nye historier dukker med jævne mellemrum op

På hele stykket fra plantagen fra Hornbæk til Ålsgårde mod Helsingør er der chance for fisk.

Strækket munder ud mod det nordlige Øresund og på nætter med meget strøm kan der ske rigtig mange spændene ting

Hotspottet er revet som også markerer spidsen af plantagen. Der parkeres ved p.pladsen midt i plantagen. Der kan med fordel fiskes over hele strækket, så lad dig endelig ikke fortrylle af selve revet. Dem, der fisker aktivt og bevæger sig, er typisk dem, som ikke går tomhændede hjem.

Lystfiskeri fra Kronborg Pynten
Det eneste sted på Sjællands Nordkyst, hvor der i virkeligheden er strøm, som man forstår ved et rigtig natspot..

Pynten har meget dybt vand tæt på land, men på hver side af selve spidsen er der ca 50 m, som virkelig skal fiskes,  alt efter hvor bagvandet ligger i forhold til strømmen…

Vaders er ikke en nødvendighed, da du på ingen måde skal bevæge dig ud i vandet..Havørreden kan overraske, ligesom du pludselig kan stå med en af Østersøens blanke laks for enden af linen.

Pladsen kan fiskes både med spin og flue, men fisker du med flue, så vis hensyn til bagved gående.

Normalt lukkes selve pynten af ved solnedgang, men den lokale vagt mand lader ofte fiskerne blive natten over, da de som regel uhindret selv kommer til og fra pladsen..

Pladsen er kendt for udmærket natfiskeri efter torsk, som fiskes på omkring 30 meters dybde blot 20 meter fra kysten

Havørreden kommer tættere på og er du heldig, er det en af Øresunds flotte sildeæderere, der er dukket op og så får du formodentlig en uforglemmelig oplevelse.

Parkering ved værftet eller ved Kronborg.

Torsk og sild på Øresund.
Turbåde forlader hele øresundskysten året rundt. Der sejles fra Helsingør, Nivå og Snekkersten og der tilbydes både hel og halvdagsture.
Mange rederier venter på at betjene dig.

Lystfiskeri på Bornholm

Selvom Bornholm primært er kendt for sit kyst- og havfiskeri, så tilbyder øen også et fantastisk lystfiskeri i ferskvand.

Læs meget mere om lystfiskeri og lystfiskertureBornholm

Prøv også Holmens Put and Take fiskedamme i Ry ved Gudenåen

Har du nogen kommentarer ændringer eller klage til denne side, -Kontakt redaktionen